Header-Praktijk-Bij-de-Hand-Over-mij

Hi, ik ben Nathalie

Moeder van drie kinderen en samen met onze drie katten wonen we in Bree in België. Ik ben geboren en opgegroeid in Wilrijk bij Antwerpen en heb op verschillende plaatsen in België en Nederland gewoond. Deze achtergrond maakt dat ik me met beide landen verbonden voel. Voor mij is er geen verschil.

Mijn verlangen om met kinderen te werken is mede ontstaan bij de scouting. In mijn tienerjaren heb ik hier vele kinderen mogen begeleiden. Dat vond ik ontzettend leuk. Toen ik voor de keuze van een hogere studie stond, twijfelde ik tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Ik koos voor het bedrijfsleven en behaalde mijn Bachelor Secretariaatsbeheer-Talen. Een carrière in allerlei administratieve functies volgde.

Echter, het verlangen bleef zo sterk dat ik enkele jaren later toch ben gestart met de lerarenopleiding. Een lang gekoesterde wens ging in vervulling toen ik in Eindhoven succesvol de Bachelor Lerarenopleiding afrondde. En omdat dit zo op mijn lijf geschreven was, behaalde ik daaropvolgend ook mijn Bachelor Leraar Speciaal Onderwijs, Motorische Remedial Teaching en Bewegingseducatie.

Nathalie-praktijkbijdehand-belgie

Wat doe ik?

Ik ben coach voor kinderen en jongeren die anders leren en zijn en ik help hen en hun ouders om de problemen waar zij tegen aanlopen op een fijne en werkende manier aan te pakken. Ik vind dat iedereen mag zijn zoals hij is. Daarom wil ik het adres zijn waar men terecht kan voor ondersteuning zonder de eigen identiteit van het kind uit het oog te verliezen.

Goed in je vel zitten, is de basis van alles

Ik maak gebruik van allerlei trajecten en methodes. Zo ben ik een Ik leer leren – coach. Hier gaan we op zoek naar de leerstijl van jouw kind en leert jouw kind leren op een manier die bij hem/haar past. Daarnaast werk ik met de methode Beelddenken van o.a. Ik leer anders. Als blijkt dat je kind een beelddenker is, vraagt dit om een andere benadering van de leerstof. Verder kun je bij mij een traject Neurofeedback volgen.

De breintrainingen vinden thuis plaats en kunnen jouw kind helpen bij bijvoorbeeld concentratieproblemen. Omdat ik weet waar kinderen, jongeren en hun ouders tegenaan lopen met hun anders zijn, benader ik het kind in zijn geheel. Ik coach kinderen en jongeren ook bij overprikkeling, faalangst,… Goed in je vel zitten is
de basis van alles. Dit is een geleidelijk proces wat uiteindelijk leidt naar een beter resultaat.

Mijn eigen praktijk

De start van mijn eigen praktijk is mede ontstaan doordat mijn zoontje tegen verschillende leerproblemen aanliep. Ook zijn gedrag viel op. In de peuterleeftijd kregen we vanuit het consultatiebureau te horen dat hij weinig en onverstaanbaar sprak. Daar was ik me zelf nooit bewust van geweest. Ik begreep immers alles wat hij zei.

Rond de kleuterleeftijd ging hij naar school. Zijn spreken ging vooruit, maar hij had een grote achterstand. Door logopedie kwam hij mondjesmaat verder. Toch zei mijn moedergevoel dat er meer aan de hand was. Hij had ook moeite om zich te uiten. Daarop zijn we naar een kinesist, ofwel fysiotherapeut, gegaan. Hij bleek de termen wel te begrijpen, maar hij wist niet hoe hij dit kon omzetten in een tekening. Een half jaar begeleiding volgde.

Ook was hij altijd moe na school. Zijn klasgenootjes daarentegen zaten vol energie! Na de kleuterschool mocht hij leren lezen. Yes! Maar nee, voor mijn zoon was dit super moeilijk. Een nieuw traject met de logopedist volgde.

Nathalie Godart Praktijk bij de Hand voetbal motoriek

Motoriek verbeterd

Toen bleek dat hij ook moeite had met zijn motoriek zijn we van daaruit weer bij de kinesist terecht gekomen. Uit onderzoek bleek dat hij zwak tot zeer zwak scoorde op de verschillende geteste onderdelen. Ook dat opgestart, maar al gauw weer mee gestopt. Er werd veel te versnipperd gewerkt gedurende een half uurtje per week waardoor het eigenlijk nauwelijks zoden aan de dijk zette.

Dit hebben we dan zelf opgelost door hem te laten sporten. Na een zoektocht doet hij nu aan voetbal en handbal. Hij vindt het superleuk en zijn motoriek verbetert.

Omdat er ook kruisbewegingen gemaakt worden tijdens de trainingen werkt dit door op het functioneren van zijn hersenen. Dit weet ik nu omdat ik mij ondertussen verdiept heb in de moeilijkheden waarmee mijn zoontje te maken heeft.

Alles wat ik met mijn kinderen heb meegemaakt was en is de trigger om daar iets mee te gaan doen

Stip-met-drie-puntjes-Nathalie-Godart-Praktijk-Bij-de-Hand

Ik hou van de natuur. Heerlijke wandelingen maken, in de tuin werken, veel kleurrijke
bloemen om me heen hebben,…

Stip-met-drie-puntjes-Nathalie-Godart-Praktijk-Bij-de-Hand

Ik heb ooit 3 jaar muziekschool gevolgd waar ik, naast notenleer, dwarsfluit leerde
spelen.

Stip-met-drie-puntjes-Nathalie-Godart-Praktijk-Bij-de-Hand

Ik hou van dansen. Ik heb jaren aan stijldansen gedaan. En ook salsa en zumba.

Stip-met-drie-puntjes-Nathalie-Godart-Praktijk-Bij-de-Hand

Ik ben een koukleum. Daarom verkies ik de zalige warme zomerdagen.

Stip-met-drie-puntjes-Nathalie-Godart-Praktijk-Bij-de-Hand

Ons gezinnetje is zopas uitgebreid met 3 kittens.

Stip-met-drie-puntjes-Nathalie-Godart-Praktijk-Bij-de-Hand

Ik hou van koken en gezond eten. (Af en toe zondig ik ook wel eens, hoor)

Weet jij niet meer wat je moet?

Zit je met je handen in het haar? Heb je al allerlei dingen geprobeerd? Weet je niet waar te beginnen? Wil je aan de slag met een nieuwe aanpak? Kijk dan hoe ik jou kan helpen met het begeleiden van jouw kind.

Rondje 5 Nathalie Godart Praktijk Bij de Hand

Wolstraat 50 - 3960 Bree
B 0032 - 467 019 900
NL 0031 - 622 756 172

Rondje 5 Nathalie Godart Praktijk Bij de Hand

RPR Antwerpen afdeling Tongeren
KBC BE32 7350 5694 0402 t.n.v. Nagoda BV
Algemene voorwaarden